مجله دریا حسابان

روش محاسبه مالیات مشاغل

روش محاسبه مالیات مشاغل

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

محاسبه مالیات مشاغل

مالیات بر درآمد یکی از انواع مالیات هایی است که کسب و کارها و مشاغل مختلف ملزم به پرداخت آن هستند تا از آن، برای آبادانی کشور استفاده شود. مالیات بر درآمد، خود دارای انواع مختلفی است. از جمله انواع این مالیات میتوان به مالیات مشاغل اشاره کرد. مالیات مشاغل از جمله مالیات های مستقیم به شمار می رود.

منظور از صاحبان مشاغل چه کسانی هستند؟

منظور از صاحبان مشاغل، افرادی هستند که شغل آنها جز صنعتگران، کاسبان، پیشه وران و … به شمار میرود. این افراد به صورت واقعی فعالیت می کنند و می توانند درآمدی را کسب کنند. این نوع مالیات برای همه افراد، وضع می شود و در حوزه قوانین جاری کشور، واقع می شود. بنابراین و مطابق با قانون، درصد مشخصی از درآمدهای هر یک از این کسب و کارها به دولت اختصاص داده می شود.

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل چگونه است؟

مطابق ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم کشور، به طور جامع در زمینه نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل بحث شده است،
درآمد سالانه مشمول مالیات مؤدیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کرده اند تا میزان معافیت موضوع ماده (84) که هرساله در قوانین بودجه کشور اعلام می شود، از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخ های مذکور در ماده (131) این قانون مشمول مالیات خواهد بود.

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی مشمول این قانون به توضیح زیر می باشد

مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی تا میزان پانصد میلیون (500،000،000) ریال مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد 15%

نسبت به مازاد پانصد میلیون (500،000،000) ریال تا میزان یک میلیارد (1،000،000،000) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد 20%

نسبت به مازاد یک میلیارد (1،000،000،000) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد 25%

معافیت های مالیاتی صاحبان مشاغل چقدر است؟

در خیلی از موارد صورتی که اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل، در پرداخت میزان مالیات خود به مدت 3 سال پشت سرهم خوش حساب باشند، مبلغی به عنوان تشویق صاحبین از میزان مالیات کاسته شده یا مسترد میگردد

معافیت مالیاتی به ازای هر ده درصد (%10 ) افزایش در اعلام درآمد مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد سال گذشته، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ مبنای محاسبه مالیات کاسته می گردد

مطلب پیشنهادی:   حسابداری هزینه چیست؟

همچنین شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی* سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است

هزینه های قابل قبول صاحبان مشاغل

هزینه ها یکی از عواملی هستند که میتوانند میزان درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل را کاهش دهند. اما برخی از هزینه های اعلامی توسط مودی، مورد قبول سازمان مالیاتی کشور قرار میگیرند و برخی دیگر از آنها، غیر قابل قبول تلقی می شوند.

مطابق با ماده 147 قانون مالیاتهای مستقیم، هزینه های قابل قبول صاحبان مشاغل برای تعیین شدن میزان درآمد مشمول مالیات، هزینه هایی هستند که هزینه هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصابهای مقرر گردد.

اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل به چه صورتی است؟

لازم است بدانید که اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل، در حقیقت نوعی کارنامه مالی به شمار می رود که اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل مشمول این مالیات باید هر سال برای محاسبه نرخ و میزان مالیات خود، این اظهارنامه را فراهم نمایند و سپس به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند.

کلیه اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه سال بعد مهلت دارند تا نسبت به ارسال اظهارنامه و سایر مستندات مورد نیاز به سازمان امور مالیاتی اقدام کنند و در صورت عدم انجام در موعد مقرر، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد. کارشناسان امور مالیاتی نیز تمامی مدارک ارسال شده توسط صاحبان مشاغل را بررسی می نمایند تا از صحت مدارک و اسناد ارائه شده اطمینان کافی را به دست آورند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 5 . تعداد رای: 1

روش محاسبه مالیات مشاغل
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های نرم افزار:

آخرین محصولات مشاهده شده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید