مجله دریا حسابان

کمک حسابرس کیست؟

کمک حسابرس کیست؟

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

کمک حسابرس کیست؟

برای درک بهتر مفهوم حسابرسی بهتر است تا ابتدا اندکی به بررسی تفاوت های میان حسابرسی و حسابداری بپردازیم. در واقع حسابداری به مفهوم رسیدگی به حساب های نهایی شرکت های تجاری، اقتصادی و صنعتی می باشد. به طور معمول دسترسی به این اطلاعات برای افراد عادی میسر نمی باشد. در نتیجه حسابدار تحت نظارت اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل به بررسی وضعیت مالی موسسه می پردازد.

وظیفه حسابرس بررسی وضعیت مالی شرکت به وسیله اطلاعات به دست آمده از بخش میانی شرکت یعنی همان مدیران سایر بخش ها می باشد. حسابرس با جمع آوری داده های این بخش گزارش نهایی خود را در رابطه با وضعیت مالی شرکت ثبت می نماید. مشاهده شده است که گاهی مدیران از نظرات حسابرسان برای بررسی ضعف های موجود در بخش های حسابداری استفاده نموده اند. در چنین شرایطی حسابرس وظیفه دارد تا گزارش خود را طی نامه ای رسمی به اطلاع مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت برساند.

تعریف کلی حسابرس

یکی از مشاغلی که امروزه در ایران از درآمد نسبتا قابل توجهی برخوردار می باشد شغل حسابرسی است. حسابرس رده شغلی است که در آن به بررسی اسناد مالی شرکت بر اساس اصول حسابداری می پردازند. بررسی مسیرهای استاندارد برای فرایندهای حسابداری نیز از دیگر وظایف آنها می باشد. امروزه در مراکز تخصصی آموزش فرایند حسابرسی به افراد علاقمند بسیار رواج یافته است. کارآموزان این شغل در این مرکز می آموزند که علاوه بر مباحث نظری به سیستم های مالی جاری در صنایع نیز اشراف کاملی داشته باشند.

کاربران از حسابرس ارشد و کمک حسابرس توقع دارند تا با اشراف کامل نسبت به مسیرهای اجرایی در این مسیر وارد شوند. آنها باید نسبت به مباحث مالی و دانش کافی نیز شناخت کافی داشته باشد. حسابرسان باید در رابطه با روش های بهینه سازی سیستم های گردش مالی شرکت ها نیز دانش کافی داشته باشند. تخصص در زمینه برنامه ریزی بلند مدت و پیش بینی اقتصادی جاری در شرکت نیز از الزامات مورد نیاز برای حسابرسان می باشد. تسلط حسابرسان نسبت به موارد اینچنینی می تواند به  پیشرفت بنگاه های اقتصادی کمک شایانی نماید.

درجه بندی شغل حسابرسی به چه شکلی می باشد

شغل حسابرسی نیز مانند بسیاری از مشاغل دیگر از زیر رده های متنوعی تشکیل شده است.  عمل حسابرسی در شرکت ها نتیجه کار گروهی و هماهنگی این افراد می باشد. اولین درجه شغلی در فعالیت حسابرسی درجه ارشد و یا سرپرست می باشد. در واقع افراد ارشدی که در فرایند حسابرسی فعال می باشند نسبت کمک حسابرسان از تجربه و تخصص بیشتری برخوردار می باشند. این افراد در واقع مسئول کلی پروژه هایی می باشند که در اختیار آنها قرار می گیرد. این افراد باید در کار خود تبحر کافی را داشته باشند. حسابرسان ارشد باید توانایی اجرای انفرادی فرایندهای حسابرسی و عضویت در تیم های تخصصی را نیز داشته باشند. این افراد باید نسبت به علوم تخصصی مانند ریاضیات نیز تسلط کاملی داشته باشند. مدیریت تخصصی تیم های حسابرسی از وظایف اصلی این افراد می باشد.

کمک حسابرس دومین رده شغلی می باشد که در این کسب و کار تعریف شده است. کمک حسابرسان افرادی هستند که در فرایند بررسی اسناد مالی شرکت و گزارشات مطرح شده در این رابطه به حسابرسان ارشد کمک می نمایند. برای ورود به این شغل نیاز است تا مدتی را علاقمندان به عنوان کمک حسابرس در کنار افراد با تجربه فعالیت نمایند. این امر به آنها کمک می نماید تا در این کار به تجربه و تخصص کاملی دست یابند.

شرایط مورد نیاز برای ورود به شغل کمک حسابرس

کمک حسابرس با بررسی دقیق اطلاعات اولیه و داده های مالی به حسابداران ارشد در سنجش دقیق داده ها کمک شایانی می نمایند. عمده فعالیت کمک حسابرسان در شرکت های تجاری محدود به برخی فعالیت های اولیه می شود. تایپ داده ها، بایگانی اطلاعات، برقراری ارتباطات لازم و پاسخگویی به ایمیل ها و بررسی فاکتورها از عمده فعالیت های آنها قلمداد می گردد. افرادی که قصد ورود به عرصه فعالیتی کمک حسابرسی را دارند باید در این مسیر از حداقل شرایط لازم بهره مند باشند اولین شرطی که در این مسیر مورد نیاز است تا کمک حسابرس داشته باشد داشتن حداقل تحصیلات دیپلم دبیرستان و یا ترجیحا داشتن مدرک معتبر دانشگاهی که با این زمینه شغلی هماهنگ باشد. ارائه مدارک فنی و حرفه ای در زمینه حسابداری رسمی و یا دفتر  داری نیز یکی دیگر از ضروریات مورد نیاز برای اشتغال در این شغل می باشد.

مطلب پیشنهادی:   لپ تاپ ریفربیش چیست؟

بررسی وظایف حسابرس و کمک حسابرس در فعالیت های تجاری

در درجه اول برای بررسی وظایف شغلی مطرح شده در شغل حسابرسی باید به این موضوع اشاره نمود که بین دو حیطه مسئولیتی حسابداری و حسابرسی عموما تفاوت قابل توجهی وجود دارد. در نتیجه باید به این نکته اشاره نمود که این دو شغل از نظر تخصصی کاملا از همدیگر مجزا می باشند. در واقع در تعریف شغلی حسابداری اجرا و تنظیم اسناد حسابداری از اولین وظایف حسابداران در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در تعریف شغلی حسابرسی بیان شده که حسابرسان وظیفه دارند تا با بررسی اسناد ثبت شده به بررسی اشتباهات و در نهایت تخلف های مالی بپردازند و آنها را مستقیما گزارش نمایند.

حسابرسان بعد از بررسی مستقیم گزارش های مالی وظیفه دارند که مشکلات موجود در فرایند حسابرسی را تحت یک گزارش دقیق به اطلاع مسئولان و مدیران ارشد شرکت ها برسانند. در نتیجه حسابرسان را می توان به عنوان بازرسانی در نظر گرفت که در شرکت ها به تحقیق و تجسس می پردازند و با افشای اشتباهات در کاهش مشکلات ناشی از اینگونه فرایندها نقش مهمی را ایفا می نمایند.

مهارت های مورد نیاز برای ورود به شغل کمک حسابرس

برای ورود به شغل کمک حسابرس نیاز است تا افراد به یک سری مهارت های پایه آشنا باشند. کاربرد این مهارت ها در زمان اشتغال به این کسب و کار بسیار مهم و الزامی می باشد. در درجه اول نیاز است تا کمک حسابرس نسبت به اصول اولیه ی حسابداری شناخت کافی داشته باشد. از دیگر الزامات مورد نیاز برای ورود به این شغل نکته سنجی و توجه به جزئیات می باشد. نگاه موشکافانه در رابطه با مسائل مالی می تواند در مسیر موفقیت در این شغل نقش کلیدی را ایفا نماید.

در درجه بعد نیاز است تا حسابرسان و کمک حسابرسان آشنایی کافی را با نرم افزارهای حسابداری و همچنین اکسل داشته باشند. داشتن مهارت های قابل توجه در علم ریاضی در مسیر پیش روی حسابرسان از مهمترین امتیازهای این افراد به حساب می آید. مهارت ریاضی به حسابرسان کمک می نماید تا امور مالی جاری در شرکت را به درستی مدیریت نمایند.

کمک حسابرس باید فردی با مهارت های سازمانی قابل قبول و همچنین دارای توانایی تحلیل داده ها و ارائه راهکار در زمان مناسب باشد. دانش فنی کافی در رابطه با علوم کامپیوتر از دیگر مهارت های مورد نیاز برای ورود به این شغل در نظر گرفته می شود. تعهد اخلاقی و داشتن روابط اجتماعی و اداری نیز از دیگر شرایط مورد نیاز برای ورود به شغل حسابرسی می باشد.

بررسی انواع مدل های حسابرسی

در واقع شغل حسابرسی به سه دسته کلی حسابرسان داخلی، مستقل و دولتی دسته بندی می شوند که هر یک در رده شغلی خود تعریف و وظایف متفاوتی دارند. در واقع یکی از هسته های اصلی تشکیل دهنده ی شرکت های فعال در بخش خصوصی حسابرسان می باشند که تحت عنوان حسابرسان داخلی نیز شناخته می شوند. حسابرسان در شرکت ها به منزله چشم و گوش عمل می نمایند و بعد از بررسی دقیق تمامی بارهای مالی و اسناد موجود در شرکت گزارش تخلفات و اشتباهات را به اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل ارائه می دهند.

مطلب پیشنهادی:   مفاصا حساب چیست؟

دومین شکل این شغل، حسابرسان مستقل می باشند در واقع حسابرسان مستقل افرادی می باشند که درون شرکت ها وابستگی مادی و ارتباطی ندارند. این افراد بنا بر نیاز موسسات در دوره های زمانی مشخصی وارد شرکت ها می شوند و به بررسی امور مالی جاری در این شرکت ها می پردازند. این افراد وظیفه دارند تا نتایج بررسی های خود را به شکل اسنادی مدون به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه دهند.

حسابرسان دولتی نیز نوع دیگری از تعریف شغلی فرایند حسابرسی می باشد. در واقع حسابرسان دولتی افرادی می باشند که در ارگان های اداری به صورت رسمی مشغول به کار می باشند و وظیفه اصلی آنها بررسی مالی اسناد مالی دولتی و در نهایت بررسی صحت و سقم آنها می باشد.

نقش این فعالیت بر کنترل بازارهای مالی و سرمایه گذاری

حسابرسان در ارتقای شرکت ها از نظر مالی و همچنین رشد ساختاری آنها نقش کلیدی را بازی می نمایند. اولین نقش اصولی حسابرسان در موسسات اقتصادی جمع آوری و تحلیل اطلاعات و داده هایی می باشد که آنها از فرایندهای جاری در شرکت ها در اختیار دارند. آنها موظف هستند تا فرایندهای جاری در بخش های حسابداری شرکت را به طور دقیق مورد رصد و بررسی قرار دهند.

همچنین آنها باید نسبت به فرایندهای جاری در شرکت از دانش کافی برخوردار باشند این امر به ارتقاء زیر ساخت های موجود در شرکت و همچنین افزایش کیفیت محصولات تولید شده در شرکت کمک شایانی می نماید. همچنین این افراد وظیفه دارند تا با ارائه پیشنهادات سازنده اسباب رشد و پیشرفت اقتصادی مجموعه را فراهم نمایند. کنترل ساختارهای داخلی مجموعه در جهت جلوگیری از ناکارآمدی مجموعه و فساد اقتصادی نیز از دیگر نقش های کلیدی حسابرس ارشد و کمک حسابرس در مجموعه های اقتصادی می باشد.

انواع مدل های حسابرسی

حسابرسی داده های موجود در شرکت ها نیز خود دارای انواع مدل های متنوعی می باشد که نیاز است تا حسابرسان در تمامی این زمینه ها دارای تخصص کافی باشند. حسابرسی اوراق مالی، حسابرسی رعایتی، قانونی، عملیاتی و داخلی برخی از انواع روش های حسابرسی در شرکت ها می باشند. همانگونه که از عنوان شیوه ی حسابرسی مالی نیز مشخص است در حسابرسی مالی حسابرس ارشد و کمک حسابرس در واقع اقدام به بررسی اصول مالی شرکت بر اساس اصل حسابداری می نمایند.

در شیوه ی حسابرسی رعایتی حسابرس نقش مهمی را در سنجش میزان رعایت سیاست های کلی شرکت ها، مقررات دولتی و احکام جاریه ایفا می نماید. حسابرسی عملیاتی نیز برای نظارت بر فرایندهای اجرایی در بخش خاصی مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر در این روش اصول صرفه جویی در فرایندهای جاری مد نظر مدیران ارشد سازمانی می باشد. در نهایت نیز حسابرسان قانونی نیز در نقش کارشناسان خبره در امور مالی و بررسی اختلاف های مالی به ایفای نقش می پردازند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 4.7 . تعداد رای: 49

کمک حسابرس کیست؟
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های سخت افزار:

جدیدترین های نرم افزار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید