مجله دریا حسابان

همه چیز درباره حسابداری انبار

همه چیز درباره حسابداری انبار

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

همه چیز درباره حسابداری انبار

به‌مجموعه ای از عملیات و فرایندهایی که موجودی یک انبار را مشخص میکند اصطلاحا حسابداری انبارگفته میشود. برخلاف تصور شما منظور از موجودی انبار به‌هیچ‌وجه تعداد یا مقدار موجودی انبارنبوده و آن چیزی که در حسابداری انبار مشخص خواهدشد مبلغی از موجودی انبار است. در طی حسابداری انبار و کنترل موجودی انبار فرایند انبار گردانی نیز انجام می شود. فرآیند حسابداری انبار و انبار گردانی ها نیز، به طور معمول در پایان دوره های مالی انجام میشود. در برخی از سازمان ها این دوره های مالی یک ساله اما در بسیاری دیگر نیز شاهد هستیم که این دوره های مالی سه ماهه و شش ماهه هستند. به دلیل اهمیت موضوع حسابداری در انبار و جهت آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با این بخش از حسابداری، در ادامه مطلبی را تحت عنوان همه چیز درباره حسابداری انبار گردآوری کرده ایم.

امیدواریم این مطلب نیز به خوبی بتواند پاسخگوی ابهامات و پرسش های احتمالی شما در خصوص این سرفصل مهم از علم شیرین حسابداری باشد.

حسابداری انبار چیست و چه اهمیتی دارد؟

انبارها و موجودی آن درحقیقت دارایی‌های تجاری یک سازمان یا برند محسوب‌میشوند و ازاین‌رو بررسی و ارزیابی آن بسیار دارای اهمیت است. حسابداری انبار کمک میکند که به موجودی کمی و کیفی انبار و کنترل آن دسترسی پیدا کنیم.در واقع حسابداری انبار یک بخش مجزا از وظایف حسابدار مالی بوده و معمولا توسط حسابدار انبار انجام میشود.

کاربرد های حسابداری انبار چیست؟

  • کمک به روند دریافت، نگهداری و نیز توزیع صحیح مواد اولیه، کالاها و وسایل
  • جلوگیری از ضرر و زیان گسترده واحدهای اقتصادی، با کنترل دقیق موجودی ها و جلوگیری کردن از انبار موجودی بیش از حد نیاز
  • کنترل دقیق تعداد موجودی و پیشگیری از صرف هزینه های زیاد و هدر رفتن بی رویه سرمایه
  • کاهش دادن و تسهیل کردن عملیات حسابداری در پی صادرکردن قبض انبار و پرداخت مبلغ کالاها به فرد فروشنده
  • محاسبه‌ مبلغ موجودی‌های انبار با قیمت تمام‌شده کالاها ( درصورت رخ‌دادن حوادث،روند محاسبه خسارت‌ها نیز با این‌قیمت تمام‌شده انجام خواهدشد)

نرم افزار حسابداری انبارمهمترین وظیفه در حسابداری انبار

جالب است بدانید که مهمترین وظیفه در حسابداری انبار، شناسایی کردن و بررسی کلیه اسناد است. اسناد مرتبط با حسابداری انبار نیز به‌طورکلی به چهار دسته زیر تقسیم میشوند:

  • اسنادخرید در حسابداری انبار
  • اسناد انتقالی بین انبارها
  • بهای تمام‌شده و نهایی سندهای تولیدشده
  • بهای نهایی کالای صادرشده
مطلب پیشنهادی:   ویژگی های حسابرس موفق

حسابداری کنترل موجودی انبار با چه روش های انجام میشود؟

به طور کلی حسابداری کنترل موجودی انبار به دو روش ادواری و روش دائمی انجام میشود. در ادامه به تشریح این دو روش میپردازیم.

کنترل موجودی انبار به روش ادواری:

همانطور که از این نام گذاری مشخص است کنترل موجودی در این روش به صورت دوره ای انجام می شود. در واقع در پایان دوره های مالی، میزان موجودی های انبار مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت. دوره های یک ساله، 6 ماهه یا 3 ماهه، بازه های زمانی متداول و رایجی است که بسیاری از شرکت ها و سازمان ها فرآیند کنترل موجودی به صورت ادواری را در آن، دنبال می کنند.

کنترل موجودی انبار

کنترل موجودی انبار به روش دائمی:

در این شیوه اطلاعات مربوط به ارزش مالی هر کالا و تعداد آن در هنگام ورود به انبار و نیز خروج آن توسط مسئول انبار ثبت و نگهداری خواهد شد. به طور کلی سازمان هایی که دارای محصولاتی گران وبا حجم زیاد اما قابل شمارش هستند از این روش برای کنترل موجودی ها استفاده می کنند. درحقیقت روش دائمی به صورت مستمر و لحظه به لحظه تغییرات موجودی کالا را مشخص خواهد کرد. در این شیوه نیازی به بررسی موجودی در پایان دوره نیست اما به طور کلی به جهت تعیین موجودی کالاهای ته مانده در انبار نیاز است که 1 بار در سال مورد شمارش کلی قرار گیرد.

آشنایی با نرم افزارهای حسابداری انبار

با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از فعالیت ها در بستر نرم افزار ها ساده تر از همیشه و هر زمان انجام میشود. در حوزه حسابداری انبار نیز برنامه های موفق بسیار زیادی طراحی و تولید شده است که در مسیر انجام راحتتر حسابداری انبار، کمک کننده و همراه شما خواهد بود. نرم افزار حسابداری انبار پارمیس استار، نرم افزار حسابداری انبار آسان، نرم افزار حسابداری و انبار داری یکتا سیستم، شماری از این برنامه های مطرح به شمار میرود.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 0 . تعداد رای: 0

همه چیز درباره حسابداری انبار
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های سخت افزار:

جدیدترین های نرم افزار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید