مجله دریا حسابان

ویژگی های حسابرس موفق

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

ویژگی های حسابرس موفق

یکی از پرسش‌های مهم حسابرسان این است‌ که چگونه حسابرس حرفه ای شویم؟ برای پاسخ به این سؤال لازم می باشد ابتدا مدرک مرتبط با حسابرسی را داشته باشید. همچنین باید از همه چیز درباره وظایف حسابرس آگاه باشید. هرچه قدر تخصص و تجربه شما در این شغل بیشتر باشد، حسابرس موفق‌تری خواهید بود.

برای اینکه حسابرس شوید لازم‌ است مراحل زیر را طی کنید:

  • داشتن مدرک کارشناسی به بالا در رشته‌های حسابداری، حسابرسی یا مدیریت
  • تسلط به علم محاسبات و کار با نرم‌افزارهای کامپیوتری و حسابداری
  • جستجوی آگهی‌های استخدامی برای جذب در مؤسسات دولتی و خصوصی حسابرسی
  • در صورت امکان، شروع فعالیت به‌عنوان کمک حسابرس و کسب تجربه کافی در کنار حسابرسان ارشد
  • تقویت مهارت‌های ارتباطی، کلامی و نوشتاری
  • استفاده هم‌زمان از تخصص و تجربه در ارزیابی اسنادمالی

حسابرس حرفه ای شخصی است که مسئول بررسی صورتهای مالی و کنترلهای داخلی یک سازمان است. این متخصصان از استانداردهای تعیین شده توسط نهادهای حرفه ای مختلف پیروی می کنند تا به آنها در انجام کار خود کمک کنند. حسابرسان می توانند داخلی یا خارجی برای یک کسب و کار باشند. در حالی که بین حسابرسان داخلی و خارجی تفاوت وجود دارد، هر دو باید استانداردهای خاصی را که از آنها انتظار می رود، حفظ کنند.

 

وظایف یک حسابرس

وظایفی که یک حسابرس دارد مربوط به جمع آوری و تحلیل رقم‌ها و بررسی گزارش‌های مالی می‌باشد، که ممکن است مورد تایید و یا عدم تایید او باشد. نظری که یک حسابرس در مورد گزارش‌های مالی دارد که تایید و چه غیرتایید به صورت اظهارنامه آن را ارائه می‌دهد.

وظیفه‌های یک حسابرس شامل موارد زیر است:

  • حساب‌های یک شرکت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد: بایستی با قوانین مالی تطبیق دهد.
  • ارقام و آمار جمع‎‌آوری کردن و تحلیل کردن آن: بر روی اجرای قسمت حسابداری نظارت داشته باشد و گزارش‌های حسابداری را مورد بررسی قرار دهد و صحت و درستی آن را بررسی کند.
  • سیستم‌هایی که در شرکت گزارش می‌گیرند را مورد بررسی قرار دهد:بایستی نسبت به اجرای درست این سیستم‌ها اطمینان خاطر پیدا کرد.
  • ویژگی‌های کسب‌وکار را تشخیص دهد:برای اینکه عملکرد شرکت بهبود یابد.
  • با مشتریان ارتباط خوب برقرار کند: به علت اینکه داده‌های خوبی از مشتریان کسب کند.
  • کنترل سیستم: برای جلوگیری اشتباهات مالی
  • پیشنهاد عملکردهای پربازده جهت رشد شرکت

 

مهارت‌های مورد نیاز یک حسابرس حرفه ای

درست است که حسابرس یک سری وظایف دارد، اما در کنار این وظایف جهت بهره‌وری بالاتر بایستی یک سری مهارت داشته باشد.اولین مهارت و اصلی‌ترین مهارت ممکن برای یک حسابرس این است که نرم‌افزارهای حسابداری را از بر باشد.

انواع مهارت‌هایی که یک حسابرس باید بداند:

  • در جمع آوری اطلاعات و امور مالی مسلط باشد و دقت لازم را در انجام انواع محاسبات داشته باشد.
  • تحلیل کردن اسناد مالی
  • به کامپیوتر مسلط باشد و باید انواع نرم‌افزارهای حسابداری بلد باشد کار کند.
  • داشتن فن بیان خوب و مهارت نوشتاری خوب
مطلب پیشنهادی:   مالیات بر واردات چیست؟

 

ساعت و محل کار یک حسابرس

یک حسابرس بسته به نوع کاری که دارد می‌تواند در جاهای مختلفی در دفترکار، شرکت اختصاصی، در منزل مشغول به کار می‌شود.در مورد ساعت کاری هم بسته به نوع کاری که انجام می‌دهد به صورت پاره وقت، تمام وقت و یا اضافه کاری کار می‌کند.در پایان سال حجم کاری یک حسابرس بیشتر از هر شخص با شغل دیگر هست.

 

حسابرسان چه ویژگی هایی دارند؟

چند ویژگی وجود دارد که حسابرسان را خوب می کند. این استانداردها به شرح زیر است.

صلاحیت و مهارت

شایستگی به معنای داشتن دانش و تجربه لازم است که برای انجام یک کار ضروری است. حسابرسان باید در مورد جنبه های فرایند حسابرسی مانند استانداردهای گزارشگری مالی یا قوانین مالیاتی اطلاعات مرتبط داشته باشند. با این حال، دانش به تنهایی کافی نیست. حسابرسان همچنین باید تجربه مرتبط در زمینه حسابرسی و صنعت مشاغل مشتری را داشته باشند تا دانش را در عمل به درستی اعمال کنند.

 

ارتباطات

یکی دیگر از مهارتهای کلیدی که حسابرسان برای موفقیت باید داشته باشند، ارتباط است. حسابرسان در طول کار خود باید با احزاب مختلف ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، حسابرسان باید با مدیریت مشاغل مشتری ارتباط برقرار کنند تا اطلاعات یا شواهدی را که مربوط به عملیات حسابرسی است به دست آورند. علاوه بر این، حسابرسان همچنین باید ارتباط داخلی داشته باشند، برای مثال، با مدیران و شرکا به خوبی ارتباط برقرار کنند. اگر حسابرس مهارت ارتباطی نداشته باشد، نمی تواند اطلاعات را از مشتری بدست آورد یا به طور قابل اعتماد به دیگران منتقل کند.

 

شک و تردید حرفه ای

برخی از نهادهای مختلف حسابداری و حسابرسی اهمیت شکاکیت حرفه ای را برای حسابرسان برجسته کرده اند. با توجه به ماهیت حسابرسی، حسابرسان نیاز به دریافت شواهد از منابع مختلف دارند. گاهی اوقات، این منابع ممکن است داده های عینی را در اختیار حسابرس قرار ندهند. بنابراین، مفهوم شک و تردید حرفه ای نشان می دهد که حسابرسان باید همیشه ذهن پرسشگری داشته باشند و نسبت به شرایطی که ممکن است به دلایل مختلف نشان دهنده تحریفات احتمالی باشد، هوشیار باشند.

 

عینی بودن

مسئولیت نهایی حسابرسان این است که نظر کسب و کار مشتری را بر اساس یافته های آنها در حین مشارکت حسابرسی ارائه دهد. بنابراین، حسابرسان باید اطمینان حاصل کنند که اجازه نمی دهند تعصب، تضاد منافع و نفوذ بی دلیل دیگران بر قضاوت آنها غلبه کند. بنابراین، حسابرسان باید عینی بمانند. اهمیت عینیت آنقدر مهم است که بخشی اخلاقیات برای حسابرسان است. اگر حسابرسان در قضاوت خود عینی نباشند، قابلیت اطمینان نظر آنها زیر سوال می رود.

 

تمامیت

مطلب پیشنهادی:   چرخه حسابداری چیست؟

حسابرسان علاوه بر عینی بودن، باید از صداقت نیز برخوردار باشند. مانند عینیت، صداقت نیز بخشی از اخلاقیات برای حسابرسان است. در حالی که عینیت و صداقت ممکن است شبیه به نظر برسند، اینطور نیست. صداقت به معنای صریح و صادق بودن در همه روابط، چه تجاری و چه شخصی است. به عنوان مثال، اگر حسابرس نظر خود را در مورد گزارش، در قبال جبران خسارت از جانب مدیریت مشتری تغییر دهد، آنگاه صداقت آنها مورد مناقشه است.

 

مدیریت زمان

تقریباً همه وظایفی که حسابرسان انجام می دهند دارای مهلت هستند. حسابرسان باید اطمینان حاصل کنند که شواهد حسابرسی کافی و مناسبی برای ایجاد نظر در بازه زمانی معین به دست آورده اند. بنابراین، حسابرسان باید مهارت های مدیریت زمان موثر داشته باشند. این شامل برنامه ریزی، رعایت برنامه های پیشنهادی، حضور به موقع در جلسات و تکمیل کارهای بازبینی در یک زمان معین می شود.

 

تصمیم گیری

حسابرسان باید درباره جنبه های مختلف تکلیف حسابرسی تصمیم گیری کنند. تصمیمات ممکن است قبل از شروع مشارکت حسابرسی، در مرحله برنامه ریزی، پس از شروع کار میدانی، در طول بررسی یا تشکیل مرحله نظرخواهی، اتخاذ شود. گاهی اوقات ممکن است این تصمیمات ساده نباشند. علاوه بر این، در صورتی که حسابرسان مهارت تصمیم گیری ندارند، مشتریان ممکن است اعتماد خود را به حسابرس خود از دست بدهند. بنابراین، حسابرسان باید مهارت تصمیم گیری خوبی داشته باشند و این مهارتها را در مراحل مختلف حسابرسی به کار گیرند.

 

رهبری

همچنین برای حسابرسان مهم است که مهارت های رهبری را نشان دهند. در حالی که برخی معتقدند رهبری امری طبیعی است، برعکس، این ویژگی قابل آموزش است. حسابرسان باید رهبری خود را در سطوح مختلف نشان دهند. به عنوان مثال، سرپرستان حسابرسی باید کار همکار حسابرسی را ارزیابی کرده و آنها را در مورد جنبه های مختلف حسابرسی راهنمایی کنند. به طور مشابه، شرکای حسابرسی باید مهارت های رهبری را برای حسابرسی و بطور کلی موسسه حسابرسی نشان دهند. حسابرسان از طریق رهبری موثر می توانند راه حل مشکلات پیچیده را بیابند و آن راه حل ها را به اجرا در آورند.

حسابرسان متخصص وظیفه ارائه نظر در مورد صورتهای مالی و کنترل های داخلی یک تجارت را بر عهده دارند. برای موفقیت حسابرسان، آنها باید دارای ویژگی ها یا ویژگی های خاصی باشند. این ویژگیها شامل داشتن شایستگی، مهارتهای ارتباطی و به کارگیری شک و تردید حرفه ای است. علاوه بر این، حسابرسان باید عینیت و صداقت خود را در طول ممیزی حفظ کنند. در نهایت، آنها باید مهارت های مدیریت زمان، تصمیم گیری و رهبری را نشان دهند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 5 . تعداد رای: 1

Telegram
WhatsApp
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید