مجله دریا حسابان

آشنایی با انواع چک های بانکی در 7 دقیقه

آشنایی با انواع چک های بانکی در 7 دقیقه

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

آشنایی با انواع چک های بانکی در 7 دقیقه

چک ها راه حلی برای جابه جایی پول هستند که در عین حال به تسهیل معاملات تجاری و غیر تجاری نیز کمک می کنند. این ابزار مهم کمک می کند که بتوانید برای یک معامله تضمین ارائه کنید و یا مبالغ قابل توجهی پول را به راحتترین شکل انتقال دهید. چک ها امروزه انواع مختلفی داشته و روش و نحوه کارایی هریک از آنها با دیگری متفاوت است.

دنیای چک های بانکی بسیار متفاوت و بزرگ است و امروزه چک ها با توجه به عنوان و نام آن دارای نحوه صدور، تشریفات و قواعد صدور متفاوتی هستند. از این رو شما در معاملات مالی، تجاری یا حسابداری خود باید اشراف کاملی نسبت به این موضوع داشته باشید. داشتن آگاهی و اطلاعات کافی در این زمینه کمک می کند که خطرات و اشتباهات احتمالی به حداقل برسد. از این رو به جهت اهمیت این موضوع، مطلبی را تحت عنوان آشنایی با انواع چک های بانکی در 7 دقیقه ، گردآوری کرده ایم. در حقیقت شما برای مطالعه تمامی این مقاله به 7 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. یک هفت دقیقه طلایی که به شما کمک میکند اشتباهات و خطرات احتمالی را در مبادلات مالی به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

انواع چک های بانکی

چک عادی

به سند و نوشته‌ای که توسط فردی که دارای دسته چک است ارائه میشود، چک عادی گفته میشود. امضا داشتن چک توسط صاحب دسته چک موضوع مهمی است که باید در چک های عادی به آن توجه داشته باشید. یکی از مشکلات این نوع از چک ها موضوع نقد شدگی آن است. با عدم موجودی در حساب دارنده چک، چک نقد نخواهد شد و لازم است فرد دعوی مربوطه را به مراجع قضایی اعلام دارد.

چک تایید‌شده

این نوع از چک ها در قیاس با چک های عادی قدرت نقد شوندگی بالاتری داشته و به نوعی  پرداخت چک از سوی بانک تضمین میشود. این نوع چک‌ها توسط صاحب حساب صادرشده و تنها در همان بانک یا سایر شعب بانک مربوطه قابلیت وصول‌شدن را دارد. درصورتی که این نوع از چک را دریافت کرده اید خیال آسوده تری خواهید داشت زیرا در صورتی که در حساب شخص موجودی نیز وجود نداشته باشد ، بانک پرداخت وجه به شما را انجام خواهد داد.

مطلب پیشنهادی:   مفاصا حساب چیست؟

چک تضمین‌شده

برای دریافت چک تضمین شده شما باید به عنوان صاحب حساب به بانک درخواست چک تضمین شده بدهید. در این شیوه، پرداخت چک به گیرنده چک رمزدار توسط بانک تضمین میشود و درواقع در صورتی که شما در حساب خود وجه کافی نداشته باشید این چک برای گیرنده چک، قابلیت نقدکنندگی دارد. درحقیقت میتوان این نوع چک را به نوعی وجه نقد دانست زیرا نقد شدن آن حتمی است. استفاده از این نوع چک می تواند ریسک و خطرات ناشی از عدم پرداخت وجه را نیز در معاملات بسیار مهم کاهش دهد.

انواع چک های بانکی

چک رمزدار بین بانکی

این نوع از چک در حقیقت به عنوان یک حواله محسوب می شود که به کمک آن فرد قادر است مبلغ پول را بین بانک ها جابه جا کند. این نوع از چک نیز با درخواست مشتری انجام می شود و به واسطه آن پول از یک حساب به حساب دیگر انتقال پیدا می کند. در نهایت نیز فرد دارنده چک می تواند با تحویل آن به بانک و پس از تایید، پول را از حساب خود برداشت کند. در شرایطی که در طی معاملات قصد دارید مبلغ قابل توجهی را جا به جا کنید استفاده از چک رمز دار می تواند انتخاب مناسبی باشد.

چک مسافرتی

این نوع از چک هیچگونه نیازی به دست چک نداشته و شما صرفا با داشتن موجودی حساب می توانید چک مسافرتی بگیرید. تراول چک یا چک مسافرتی توسط بانک صادر میشود و مبلغ چک نیز بر روی آن نوشته میشود. اگر قصد دارید برای سفر خود مبلغ وجه نقد کمتری را با خود جابه جا کنید می توانید از این نوع چک استفاده کنید.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 0 . تعداد رای: 0

آشنایی با انواع چک های بانکی در 7 دقیقه
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های سخت افزار:

آخرین محصولات مشاهده شده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید