مجله دریا حسابان

7 اصطلاح مهم مالیاتی

7 اصطلاح مهم مالیاتی

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

اصطلاحات مهم مالیاتی که باید بدانیم

اصطلاحات مهمی که برای هر فردی مورد نیاز است تا اطلاعات لازم در این موارد را بداند و مطلع باشد.

 

مالیات تکلیفی (Withholdig taxes)

باشنیدن مالیات تکلیفی اولین سوالی که مطرح میشود این است که مالیات تکلیفی چیست و چگونه محاسبه می شود. همان طور که میدانید همه افراد حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند و باید در برابر خدماتی که دریافت میکنند مالیات بپردازند.

مالیات تکلیفی در واقع مالیاتی است که به درآمد اشخاص تعلق میگیرد و پرداخت آن مانند یک تکلیف بر اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری است. در مالیات تکلیفی بر اساس قانون مقدار تعیین شده باید از درآمد اشخاص توسط پرداخت کننده درآمد کسر و پرداخت شود.

برای درک بهتر این موضوع که مالیات تکلیفی چیست و چگونه محاسبه می شود میتوان مالیات حقوق که توسط کارفرما از حقوق کسر و پرداخت میشود را مثال زد.

برای تعریف مالیات تکلیفی به زبان ساده میتوان گفت مالیات تکلیفی مالیاتی است که وظیفه پرداخت به عهده شخص دیگری است نه همان شخصی که مالیات مربوط به اوست. برای مثال مالیات حقوق کارگر مربوط به حقوق کارگر است اما توسط کارفرما باید پرداخت شود.

 

ماليات على الراس (Tax o the top)

تمامی صاحبین کسب و کار ها و بیزنس ها وظیفه دارند که اسناد و مدارک مالی خود را به شکل دوره ای و در قالب اظهارنامه مالیاتی به ممیزان و کارشناسان مالیاتی ارائه دهند.کارشناسان این اظهارنامه ها را بررسی کرده و میزان مالیاتی که به درامد شخص وارد می گردد را محاسبه می کنند.

به علت های مختلف مثلا عدم ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز و یا به خاطر وجود ایراداتی در دفاتر و اظهار نامه ها ممکن است اظهارنامه پذیرفته نشود و ممیزان مجددا اقدام به محاسبه مالیات نمایند.مالیات علی الراس در واقع صورتی از فرایند دریافت مالیات است که بر مبنای اسناد و مدارک است.

 

مالیات بر ارزش افزوده (VAT)

مالیات بر ارزش افزوده، یکی از انواع مالیات غیرمستقیم و منابع درآمد دولت‌ها است. فرمول مالیات ارزش افزوده، بر اساس ارزش افزوده ایجاد شده در مراحل مختلف تولید یک کالا یا ارائه خدمت، تعیین می‌شود. لازم به ذکر است که پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به عهده مصرف کننده نهایی است.

مطلب پیشنهادی:   لپ تاپ ریفربیش چیست؟

بر اساس آخرین قوانین مالیاتی سال 1401، محاسبه ارزش افزوده با استفاده از خوداظهاری مالیاتی در سامانه ارزش افزوده انجام می‌گردد. مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، 15 روز بعد از پایان هر فصل تعیین شده است که گاهی مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی تمدید می‌شود

 

مالیات ابرازى (Taxes expressed)

نوعی از سیستم پرداخت مالیات است که مودی در اظهارنامه تسلیمی خود آن را ابراز می کند. این نوع مالیات یا باید حتماً توسط مودی پرداخت شود یا ترتیب پرداختش انجام پذیرد در غیر این صورت اداره مالیاتی می تواند آن را از طریق واحد اجرائیات وصول نماید.در واقع مالیات ابزاری سود ابزاری است که مودیان در اظهارنامه آن را اعلام کرده و بر اساس آن به میزان 25 درصد باید مالیات پرداخت نمایند.

 

مالیات تشخیصی (Diagostic tax)

برگ تشخیص، برگه ای می باشد که بموجب آن اداره مالیات، نتیجه محاسبات مالیاتی مودیان را طی آن اعلام می نماید. قانونگذار مقرر نموده است که مودیان موظف می باشند که ظرف مدت ۴ ماه از پایان سال مالیاتی، اظهارنامه خود را تقدیم اداره مالیات نمایند. اداره مالیات نیز وظیفه دارد که ظرف یک سال بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی، آن را بررسی نموده و ظرف سه ماه پس از پایان مهلت مذکور، برگ تشخیص مالیات را صادر می نماید.

فی الواقع برگ تشخیص یا برگ ارزیابی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی انفرادی یا برگ ارزیابی عمومی مالیاتی، نتیجه بررسی اداره مالیات من باب مالیات مودی می باشد که برای هر نوع مالیات، بطور جداگانه صادر می گردد.

 

مالیات قطعی (Defiitive tax)

مالیات قطعی صادر شده حکم قانونی دارد و مودی مالیاتی باید در اولین فرصت نسبت به پرداخت آن اقدامات لازم را اجرا کند. عدم پرداخت آن هم به عنوان تخلف مالیاتی محسوب میشود و برخورد قانونی می شود، زیرا که سازمان امور مالیاتی اختیارات و قدرت قانونی لازم را برای اجرا و اعمال جرایم سنگین را دارد.

ذخیره مالیات (Save taxes)

از آنجا که محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی عموماً پس از پایان سال مالی انجام می شود، برای رعایت استانداردهای حسابداری باید مطابق بر قوانین مالیاتی رقمی برای ذخیره مالیات محاسبه و در نظر گرفته شود.

مطلب پیشنهادی:   عیدی سال 1402

اگر در پایان سال مالی شرکت یا موسسه دارای سود باشد، باید مطابق قوانین حسابداری و طبق استانداردهای حسابداری 25 درصد سود را به حساب ذخیره مالیات منظور نمایند. گفتنی است شرکت هایی که در طول سال مالی زیان داده باشند و دارای سود نباشند نیازی به محاسبه ذخیره مالیات و ثبت این سند ندارند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 5 . تعداد رای: 1

7 اصطلاح مهم مالیاتی
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های سخت افزار:

جدیدترین های نرم افزار:

آخرین محصولات مشاهده شده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید