مجله دریا حسابان

مالیات گمرک چگونه محاسبه می شود؟

مالیات گمرک چگونه محاسبه می شود؟

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

مالیات گمرک چگونه محاسبه می شود؟

مالیات یک پرداخت لازم، اجباری و بلاعوض می باشد که افراد باید بر اساس تعریف توسعه اقتصادی و سازمان همکاری آن را بپردازند‌. این مالیات ها ممکن است برای یک فرد، دارایی و یا یک موسسه در نظر گرفته شوند. مالیات در اصل انتقال درآمد جامعه به دولت می باشد. همچنین افراد با بخشی از سود فعالیت اقتصادی خود می‌ توانند مالیات را به دولت پرداخت کنند. اقتصاددانان و محققان در این زمینه معمولاً از مالیات بر درآمد بسیار حمایت می کنند. یکی از کالا هایی که دولت برای آن مالیات های سنگین در نظر گرفته است، سیگار و دخانیات می باشد. این مالیات به منظور جلوگیری از مصرف این مواد تعیین شده است.

این مالیات ها دارای انواع مختلفی می باشند و به دو دسته تقسیم بندی می شوند. این دو دسته شامل مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم می باشند. اگر پرداخت کننده مالیات تنها یک نفر باشد، مالیات پرداختی توسط شخص جزو مالیات مستقیم محسوب می‌ شود اما اگر در غیر اینصورت باشد مالیات پرداختی مالیات غیر مستقیم است. در نظر داشته باشید شخصی که مالیات را پرداخت می کند مودی مالیاتی نام دارد.

انواع مالیات های مستقیم: مالیات بر دارایی، مالیات بر درآمد جزو انواع مالیات های مستقیم می باشند.

مالیات غیر مستقیم: مالیات بر انواع واردات، مالیات بر مصرف و فروش کالا و خدمات مالیات بر ارزش افزوده جزو مالیات های غیرمستقیم به حساب می آیند.

مالیات گمرک چیست؟

مالیات های غیرمستقیم همان مالیات گمرک می باشند. انتقال به غیر در این روش وجود دارد و می توان به ساده ترین نحو ممکن انتقال به غیر را انجام داد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید در بعضی مواقع خود فرد هم نمی داند که مالیات را پرداخت می کند.

همانطور که عنوان شد مالیات گمرک از نوع مالیات های غیرمستقیم می باشد که معمولا افراد در زمان ترخیص جنس خود از گمرک باید این مالیات را بپردازند و موظف به انجام این کار هستند‌‌‌. فرقی نمی‌ کند که شما برای چه کالایی در گمرک مالیات می پردازید‌. اگر صاحب کالا هستید یا وظیفه ترخیص کالا را برعهده دارید باید هزینه مالیات را به صورت کامل بپردازید.

بررسی انواع مالیات گمرک

در مطالب بالا در رابطه با مالیات گمرک صحبت کردیم. بهتر است شما در رابطه با انواع مالیات گمرک اطلاعات مفیدی به دست آورید تا در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده کنید‌‌. به طور کلی ۴ نوع مالیات گمرک وجود دارد. این چهار نوع مالیات شامل مالیات بر حقوق گمرکی، سود بازرگانی، حق الثبت سفارش کالا و عوارض اتومبیل وارداتی می باشند. دلیل وضع شدن انواع مالیات ها به منظور جلوگیری از کالای قاچاق و پیشگیری از واردات بی‌ رویه کالا هایی می باشد که غیر ضروری هستند. با این روش ها می توان از تولید ملی نیز استفاده کرد و تولید کننده ایرانی را پشتیبانی نمود.

بررسی مالیات بر حقوق گمرک

یکی دیگر از انواع مالیات گمرک، مالیات بر حقوق می باشد. نام این مالیات، مالیات واردات است. بر اساس قوانین مشخص شده تمام افرادی که در گمرک کالایی دارند برای ترخیص آن باید مالیات بر حقوق گمرکی را به صورت کامل بپردازند. اگر این مالیات را پرداخت نکنند نمی‌ توانند به هیچ عنوان کالای خود را ترخیص کنند. سازمان امور مالیات کشور بر اساس قوانینی که در مجلس تصویب کرده است مشخص نموده که افراد باید ۴ درصد ارزش کل کالا های خود را پرداخت کنند.

مطلب پیشنهادی:   کمک حسابرس کیست؟

بررسی مالیات گمرکی سود بازرگانی

این مالیات نیز مانند مالیات بر حقوق گمرک بر اساس قوانین خاص و طبق قانون مشخص می شود. البته این مالیات نسبت به مالیات بر حقوق گمرکی متفاوت می باشد و بر اساس شرایط و نرخ مالیات برخی از کالا ها ممکن است تغییر کند. این سیاست گذاری ها بیشتر جنبه اقتصادی دارند و به منظور کنترل تورم و قیمت کالا ها انجام می شوند. البته میزان عرضه و تقاضا نیز می‌ تواند بر روی تمام این سیاست ها تاثیر مستقیم بگذارد. بعضی از این سیاست ها می تواند از ایجاد ضرر و زیان ها جلوگیری کنند.

بررسی مالیات بر خودرو وارداتی و حق الثبت سفارش کالا

یکی دیگر از انواع مالیات گمرکی مالیات بر انواع واردات خودرو های خارجی می باشد. می‌ توان گفت نرخ این مالیات ها به صورت سالانه منتشر و به افراد ارائه می‌ شود. این نرخ بنا به حجم موتور، سال تولید، مدل خودرو و عوامل دیگر می تواند متغیر باشد. بر اساس این عوامل یک درصد مشخصی برای این مالیات در نظر گرفته می‌ شود که افراد برای واردات خودرو ها موظف هستند که آن را پرداخت کنند. یکی دیگر از پرداخت‌ هایی که افراد باید انجام دهند حق الثبت سفارش کار می باشد. این پرداختی روند پیچیده ای ندارد. این مالیات در هنگام ثبت سفارش کالا به عنوان مالیات حقوق و ثبت سفارش کالا دریافت می‌ شود. میزان آن متفاوت می باشد و نمی‌ توان یک مبلغ مشخص را برای هر کالا در نظر گرفت.

بررسی مالیات بر انواع واردات 

در مطالب بالا در رابطه با مالیات گمرک صحبت کردیم. انواع مالیات بر واردات شامل مالیات بر سود بازرگانی، مالیات بر روی خودرو های وارداتی، مالیات بر روی عوارض و گمرکی و حقوق می باشند‌. در نظر داشته باشید تنها افرادی که کارت بازرگانی دارند می توانند کار واردات را انجام داده و به پایان برسانند. یکی از مهمترین مالیات ها، مالیات بر روی خودرو های وارداتی می باشد که نرخ آن نیز هر سال توسط سازمان امور مالیاتی به صورت دقیق مشخص می‌ شود. عوامل مختلفی بر روی این نرخ تاثیرگذار می باشند. بعضی از افراد از پرداخت مالیات معاف می باشند. به عنوان مثال شرکت‌ های تولیدی که دارای پروانه بهره برداری هستند نیازی به پرداخت مالیات واردات ندارند.

 شرکت هایی که دارای گواهی خوش حسابی از دارایی می باشند نیز نیازی نیست که این مالیات را پرداخت کنند. این گواهی خوش حسابی معمولا به شرکت هایی تعلق می گیرد که نام این شرکت ها در پایگاه اینترنتی خدمات الکترونیکی مودیان مالی به صورت دقیق تکمیل گشته و اظهارنامه و حساب سود و زیان قبلی آن ها نیز به موقع به این سازمان ارائه شده است. همچنین این افراد بدهی مالیاتی خود را به صورت دقیق پرداخت کرده اند. اگر تمام مودیان این سه شرط را به صورت کامل داشته باشند می‌ توانند این گواهی خوش حسابی را دریافت کرده و از پرداخت مالیات بر انواع واردات نیز معاف شوند.

مطلب پیشنهادی:   بارکد خوان چیست؟

بررسی پرداخت مالیات بر انواع واردات کالا

مزایای زیادی در پرداخت مالیات بر انواع واردات کالا وجود دارد. به عنوان مثال این مالیات می تواند از وارد شدن کالا های غیرضروری به داخل کشور جلوگیری کند. همچنین می‌ تواند درآمد دولت را افزایش داده و از تولیدات ملی و محصولات داخلی به بهترین نحو ممکن حمایت کند. هر چقدر این مالیات افزایش پیدا کند تمایل افراد برای ورود کالا های خارجی و غیرضروری به داخل کشور کمتر می‌ شود و افراد به تولید در کشور رو می‌ آورند. این موضوع می‌ تواند تولید را درون کشور افزایش دهد. اگر تولید در کشور افزایش پیدا کند چرخ اقتصادی کشور نیز بهتر می چرخد. البته در نظر داشته باشید که اگر نرخ مالیات بر انواع واردات بسیار افزایش پیدا کند تورم و گرانی در کشور نیز بیشتر می‌ شود. همچنین قاچاق کالا نیز افزایش پیدا کرده و قاچاقچیان کالا های خارجی را به صورت غیر قانونی وارد کشور می کنند.

انواع تعرفه گمرکی

در مطالب بالا عنوان کردیم مالیات گمرک به منظور تامین مخارج مالی دولت می باشد. این تعرفه ها از منظر هدف به چند دسته تقسیم بندی می شوند. تعرفه مالی، تعرفه حمایتی، تعرفه ارشاد، تعرفه مستقل جز و تعرفه‌ های گمرکی می باشند که از منظر هدف مشخص می‌ شوند. البته تعرفه های دیگری نیز از منظر شکل در نظر گرفته می‌ شوند. تعرفه واحد و تعرفه مرکب جزو انواع تعرفه هایی می باشند که از منظر شکل دسته بندی می شوند. اگر بخواهیم این تعرفه‌ ها را از منظر ماهیت نیز دسته بندی کنیم می‌ توانیم تعرفه عمومی و تعرفه ترجیحی را نام ببریم. یکی دیگر از انواع تعرفه ها که از منظر ماخذ محاسبه می شوند، تعرفه ارزشی، تعرفه مقداری ویژه و تعرفه مرکب می باشند. شما با شناخت این تعرفه‌ ها می توانید با مفهوم مالیات گمرک بهتر آشنا شوید.

جمع بندی

در مطالعه بالا سعی کردیم تا در رابطه با انواع مالیات گمرک و مالیات بر درآمد اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. در نظر داشته باشید که پرداخت مالیات گمرکی می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. بزرگترین مزیت آن افزایش حمایت از تولید داخلی است. این مالیات ها به مرور زمان می توانند از ورود کالا های خارجی و غیرضروری به داخل کشور جلوگیری کنند. همین موضوع نیز می‌ تواند سبب شود تا افراد بتوانند از تولیدات داخلی حمایت کرده و چرخ اقتصاد کشور را به گردش درآورند. بسیاری از افراد با پرداخت مالیات بر انواع واردات و مالیات گمرکی موافق نیستند اما اگر در رابطه با مزایای این کار اطلاعاتی به دست آورند می توانند به اهمیت آن پی ببرند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 4.9 . تعداد رای: 26

مالیات گمرک چگونه محاسبه می شود؟
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های نرم افزار:

آخرین محصولات مشاهده شده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید