مجله دریا حسابان

مالیات بر واردات چیست؟

مالیات بر واردات چیست؟

اشتراک گذاری در:

Telegram
WhatsApp
Twitter

مالیات بر واردات چیست؟

همانگونه که دولت ها برای صادرات کالا ها مالیات تعیین می کنند؛ برای کالا های وارداتی نیز نرخ مالیاتی مشخص می کنند. در ابتدا باید گفت واردات به کالا و یا خدماتی گفته می شود که در کشور دیگری تولید شده و به کشور مقصد فرستاده می شود. هدف از واردات کالا یا خدمات به کشور مقصد این است که امکان تولید آن کالا یا خدمات در آنجا وجود ندارد یا تولید کالا در آن کشور بسیار گران تر است و افراد ترجیح به واردات کالا می دهند.

مالیات بر واردات به منظور حمایت از کالا های داخلی و جلوگیری از واردات بی رویه کالا ها دریافت می شود.مالیات بر واردات مالیاتی است که توسط دولت بر کالا های سایر کشور ها وضع می شود. نرخ مالیات بر واردات برای هر کشور متفاوت است. معمولا مالیات بر واردات به عنوان درصدی از ارزش گمرکی محاسبه می شود که شامل هزینه های بیمه و حمل و نقل می شود. هنگام حمل و نقل بین المللی، ممکن است بسته به کالایی که حمل می کنید و ارزش اعلام شده آن، مجبور به پرداخت مالیات بر واردات باشید.

هدف مالیات بر واردات

عوارض واردات، مالیاتی است که توسط دولت بر کالا های سایر کشور ها وضع می شود. این افزایش قیمت در کالا های وارداتی به منظور کاهش مطلوب این محصولات است، بنابراین خریداران تشویق می شوند تا از بازار داخلی حمایت کنند. تعرفه درصد مالیات بر یک کالا است. حقوق ورودی مقدار واقعی پولی است که برای کالای وارداتی پرداخت می شود و این ارزش به مقدار واردات بستگی دارد.

انواع مالیات در واردات

مالیات بر واردات نیز مانند سایر مالیات های دیگر دارای انواع مختلفی می باشد. مالیات بر سود بازرگانی، حقوق گمرکی و خودرو وارداتی از مهم ترین نوع مالیات های وارداتی می باشند.

نرخ مالیات بر واردات

طبق توافقات اداره گمرک و سازمان امور مالیاتی، گمرک برای هر کالایی که وارد کشور می شود 4% از ارزش کلی کالا مالیات بر واردات اخذ می کند.

معافیت های مالیاتی

همانگونه که برای سایر مالیات ها معافیت وجود دارد، برای واردات کالا ها نیز معافیت مالیاتی وجود دارد. معافیت مالیات بر واردات شامل شرکت های تولیدی می شود که دارای پروانه بهره برداری باشند. همچنین کسب و کار هایی که گواهی خوش حسابی دارایی داشته باشند، از پرداخت آن 4% مالیات معاف می باشند.

حقوق ورودی چیست

حقوق ورودی مالیاتی است که از واردات و برخی صادرات توسط مقامات گمرک یک کشور اخذ می شود. ارزش کالا معمولا عوارض واردات را تعیین می کند. بسته به زمینه، حقوق ورودی ممکن است به عنوان حقوق گمرکی، تعرفه، مالیات واردات یا تعرفه واردات نیز شناخته شود.

مالیات بر واردات دو هدف متمایز دارد. افزایش درآمد برای دولت و ایجاد مزیت بازار برای کالا های تولید شده که مشمول عوارض واردات نیستند. هدف سوم مرتبط گاهی اوقات جریمه کردن یک کشور خاص از طریق اخذ عوارض واردات بالا برای محصولات آن است.

حقوق ورودی به عنوان حقوق گمرکی، تعرفه، مالیات واردات یا تعرفه واردات نیز شناخته می شود. حقوق ورودی زمانی اخذ می شود که کالا های وارداتی برای اولین بار وارد کشور شوند.

در سراسر جهان، چندین سازمان و معاهده تاثیر مستقیمی بر عوارض واردات دارند. چندین کشور برای ترویج تجارت آزاد تلاش کرده اند عوارض را کاهش دهند. سازمان تجارت جهانی (WTO) تعهداتی را که کشور های عضو آن برای کاهش تعرفه ها اتخاذ کرده اند، ترویج و اجرا می کند. کشور ها این تعهدات را طی دوره های پیچیده مذاکرات انجام می دهند.

مطلب پیشنهادی:   آموزشگاه حسابداری در بندر انزلی

در عمل، وقتی کالا های وارداتی برای اولین بار وارد کشور می شوند، حقوق ورودی دریافت می شود. به عنوان مثال، در ایران، هنگامی که محموله کالا به مرز می رسد؛ مالک، خریدار یا یک کارگزار گمرکی (واردکننده رکورد) باید اسناد ورودی را در بندر ورودی ثبت کند و عوارض برآورد شده را به گمرک بپردازد.

میزان عوارض قابل پرداخت بسته به کالای وارداتی، کشور مبدا و چندین عامل دیگر بسیار متفاوت است. برای مصرف کنندگان، قیمتی که می پردازند شامل هزینه های عوارض است. بنابراین، اگر همه چیز های دیگر برابر باشند، همان کالای تولید شده در داخل باید هزینه کمتری داشته باشد و به تولید کنندگان داخلی مزیت بدهد.

سال ها طول می کشد تا کسی یاد بگیرد که چگونه یک کالا را طبقه بندی کند تا نرخ وظیفه صحیح آن را تعیین کند. هر محصولی برای تعیین حقوق ورودی صحیح نیاز به دانش تخصصی دارد.

مدارک مورد نیاز برای واردات کالا

برای واردات کالا به کشور اسناد و مدارکی از قبیل موارد زیر نیاز است.

ترخیصیه: ترخیصیه سندی است که توسط شرکت های حمل و نقل به منظور بلامانع بودن تشریفات گمرکی به صاحبان کالا اعطا می شود. اصولا در این سند مشخصات گیرنده، بارنامه، تاریخ صدور، تعداد و وزن کالا و مشخصات کلی از کل محموله درج می شود.

گواهی مبدا (CO): گواهی مبدا سندی است که نشان می دهد کالا یا خدمات در کدام کشور ساخته شده است. گواهی مبدا حاوی اطلاعات مربوط به محصول، مقصد و کشور صادراتی است. به عنوان مثال، یک کالا ممکن است دارای علامت ساخت ایالات متحده آمریکا یا ساخت چین باشد. این گواهی که توسط بسیاری از قراردادهای معاهده برای تجارت فرامرزی مورد نیاز است، شکل مهمی است زیرا می تواند به تعیین اینکه آیا کالا های خاصی واجد شرایط واردات هستند یا اینکه آیا کالا ها مشمول مالیات هستند، کمک می کند. گواهی مبدا (CO) کشور مبدای را که کالای وارداتی از آن آمده است، ثبت می کند. گواهی مبدا اغلب توسط کشور های وارد کننده اجباری می شود و در موافقت نامه های تجاری گنجانده می شود، زیرا در صورت وجود، از آن برای اخذ مالیات واردات مناسب استفاده می شود. این سند می تواند به صورت کاغذی یا دیجیتال وجود داشته باشد و باید توسط اتاق بازرگانی یا گمرک مورد تایید قرار گیرد.

فاکتور

بارنامه

بارنامه اقیانوسی، بارنامه داخلی، بارنامه هوایی (بار هوایی)

مدرک بیمه

گواهی بازرسی قبل از حمل و نقل

هزینه های بندر

فاکتور حمل و نقل

لیست بسته بندی

سایر گواهینامه ها (در صورت نیاز)

الزامات واردات کالا

واردات اقلام فاسد شدنی مانند محصولات غذایی دریایی باید دارای گواهی بهداشتی بهداشتی صادر شده در کشور مبدا محصول و مطابق با مشخصات محصول، برچسب گذاری و استاندارد های علامت گذاری باشد.محصولات دارویی همچنین باید در وزارت بهداشت ثبت شده و توسط آژانس ملی فناوری‌ های فارماکولوژی و سلامت این وزارتخانه تأیید شده باشد. اگر محصولات دارویی حاوی داروهای مشمول کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و روانگردان باشد، واردکنندگان باید مجوزهای ویژه واردات را از وزارت بهداشت دریافت کنند.

مطلب پیشنهادی:   ساده سازی نقش بازاریابی دیجیتال در دنیای تجارت مدرن

این ممکن است شامل مجوز دفتر ملی مواد کنترل شده با وزارت دولت نیز باشد.محصولات وارداتی ممکن است از طریق نمایندگی ها یا توزیع کنندگان مستقر یا از طریق شرکت های تابعه فروخته شوند. با توجه به دسترسی مستقیم آن ها به وزارت بهداشت و واحد فناوری سلامت ممکن است بازاریابی محصولات از طریق نمایندگان یا نمایندگان آسان‌تر باشد.اگر نماینده ای واردات دارویی را ثبت می کند، باید از حقوق انحصاری واردات برخوردار باشد و واجد شرایط فعالیت به عنوان نماینده قانونی باشد.

اهمیت وظایف واردات در تجارت الکترونیک

با گسترش و گرایش به سمت تجارت الکترونیک در تجارت جهانی، مهم است که در نظر بگیرید وظایف چگونه می تواند بر تجارت آنلاین شما تاثیر بگذارد. از این گذشته، کشور ها در حال حاضر تجارت و معاملات آنلاین را هنگام تنظیم عوارض و مالیات واردات خود در نظر می گیرند.دانستن نحوه رسیدگی به عوارض واردات در کشور های مختلف حیاتی است، زیرا تجربه یک مشتری تجارت الکترونیک بر اساس پرداخت و تحویل فروشگاه آنلاین شما است.

مشتریان خود را برای پرداخت عوارض واردات آماده کنید. اطلاع رسانی به مشتریان بین المللی خود مبنی بر اینکه عوارض واردات ممکن است برای محموله آن ها اعمال شود بسیار مهم است. برای برقراری ارتباط موثر این موضوع، می ‌توانید به این موضوع اشاره کنید که ممکن است وظایفی بر روی صفحات محصول، تسویه‌ حساب و تاییدیه‌ های ایمیل شما اعمال شود، بنابراین با مشاهده هزینه اضافی تعجب‌ آور نمی‌ شوند.

همچنین اگر بتوانید یک ماشین حساب وظیفه واردات را در وب سایت خود پیوند دهید یا جاسازی کنید، می تواند کمک کننده باشد. این می تواند به مشتری این شانس را بدهد که مالیات را بر اساس کشور و محصول مورد علاقه خود محاسبه کند، بنابراین آن ها تصوری از میزان پرداختی خود داشته باشند.

منطقه آزاد تجاری چیست؟

مناطق آزاد تجاری توسط گروه هایی از کشور ها تشکیل می شود که برای تسهیل تجارت و کاهش موانع تجاری، موافقت نامه هایی را امضا می کنند. منطقه آزاد تجاری، همچنین به نام منطقه تجارت خارجی، بندر آزاد سابق، منطقه ای است که در آن کالا ها می توانند بدون مداخله مقامات گمرکی در آن فرود، جابجایی، تولید یا پیکربندی مجدد شوند و دوباره صادر شوند.

تنها زمانی که کالا ها در داخل کشوری که منطقه در آن قرار دارد به مصرف کنندگان منتقل می شود، مشمول عوارض گمرکی رایج می شوند. مناطق آزاد تجاری در اطراف بنادر بزرگ دریایی، فرودگاه‌ های بین‌ المللی و مرز های ملی سازماندهی شده ‌اند و مناطقی با مزایای جغرافیایی فراوان برای تجارت می باشند. به عبارت دیگر در مناطق آزاد تجاری هیچگونه مالیات در وارداتی وجود ندارد.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین رتبه 5 . تعداد رای: 1

مالیات بر واردات چیست؟
Telegram
WhatsApp
Twitter

جدیدترین های نرم افزار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات تم -> سربرگ -> منو -> منو موبایل (دسته ها)
اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
وبلاگ
حساب کاربری من

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین اخبار، تخفیفات و محصولات عضو شوید